повернутися Ї: дискусія

Бюро економічного аналізу США (U.S. Bureau of Economic Analysis)

Урок для "Свободи": сланцева революція змінила торговий баланс США

Завдяки сланцю Америка вперше за 60 років стала експортером енергоносіїв.

Бюро економічного аналізу  8 лютого опублікувало дані з міжнародної торгівлі за 2012 рік, повідомляє AEIdeas. США вже другий рік поспіль експортувало рідке паливо (бензин, дизельне паливо, керосин і реактивне паливо) більше за інші продукти. Загалом, США експортували палива і нафтопродуктів на $ 117 млрд - збільшення, у порівнянні з 2011 роком, майже на 9%.

Також другий рік поспіль США є нетто-експортером палива і нафтопродуктів (тобто суттєве перевищення обсягу експорту над обсягом імпорту). Як повідомляло наприкінці 2011 року інформагентство Associated Press  в останній раз США були нетто-експортером палива за часів президента Гаррі Трумена — в далекому 1949 році.

Також AP додала: десять років тому США не було навіть серед топ-25 паливних експортерів. Сланцева революція привели до нової ери енергетичного достатку в Америці. У 2012 році внутрішнє виробництво нафти зросла до 20-річного максимуму, знизивши імпорт нафти на 40,6% від загального споживання. Сланцева революція знищила 20-річну залежність країни (починаючи з 1991 року) від іноземних постачальників.

Згідно із  доповіддю  двох економістів Брайана Весбюрі і Роберта Штайна, новий економічний достаток Америки має серйозні позитивні наслідки для економічного зростання країни:

 "... Зараз ми спостерігаємо перегляд зростання реального ВВП в четвертому кварталі (2012 року - прим. ред.). Минулого тижня перша оцінка уряду показала невелике скорочення на 0,1% річних. На підставі сьогоднішніх дані по торгівлі, будівництву та запасам, ми переглянули оцінки в бік підвищення - до 0,7% річних ".

 

 

texty.org.ua





 

Яндекс.Метрика