на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Звернення Конґресу національних громад України
та Асоціації єврейських організацій і громад (Вааду) України
з приводу розгрому мирної демонстрації
на Майдані незалежності у Києві 30 листопада

Вперше за роки незалежності в Україні відбулися події, що вимагають нас звернутися за підтримкою до європейських структур і світової громадськості, оскільки вперше ми побачили реальну перспективу повернення до тоталітарних радянських часів.

30 жовтня на Майдані Незалежності у Києві по-звірячому було розігнано мирну демонстрацію, що проходила під гаслом «За європейську інтеґрацію». Десятки неозброєних молодих людей були брутально побиті, отримали травми і ушкодження, десятки – затримані органами міліції.

Цьому передувало побиття журналістів і правоохоронців зібраними у Маріїнському парку найманцями влади так званими «тітушками».

Станом на ранок 30 жовтня «Беркут» оточив Михайлівський монастир, де переховуються помордовані фізично і морально учасники мирного мітингу. Ченці Михайлівського собору врятували мітингувальників від кийків «Беркуту».

Громадянське суспільство не може сприймати такі брутальні дії як «побудову Європи в Україні».

Ми засуджує кривавий розгін мирної демонстрації і насильство над протестувальниками на Майдані Незалежності.

Ми вимагаємо засудити криваві дії скерованих владою правоохоронців і підтримати боротьбу за право українців вільно висловлювати свою громадянську позицію щодо подальшої долі Батьківщини.

 





 

Яндекс.Метрика