повернутися Ї: кордон

12.12.2008 http://www.dw-world.de/dw

Відсьогодні Швейцарія - учасник Шенгену

БЕРН. Швейцарія стала у п’ятницю учасником Шенгенського простору, не стаючи учасником Європейського Союзу. Це означає скасування обов’язкового прикордонного контролю із державами, що входять до угоди. Іноземці із шенгенською візою зможуть безперешкодно потрапляти до Швейцарії. Швейцарці перевірятимуть на кордоні лише підозрілих подорожніх. Митні перевірки вантажів із Німеччини, Франції, Італії та Австрії залишаються без змін. Адже досі Швейцарія не входить до митного союзу решти європейців.


12.12.2008 http://www.dw-world.de/dw

Швейцарія долучилася до шенгенської зони

Від п’ятниці Швейцарія приєдналася до шенгенської зони. Звичну процедуру контролю особи для мешканців шенгенського простору і тих, хто має шенгенські візи, відтепер скасовано.

На  німецько-швейцарському кордоні поки помітно не дуже багато змін.  Просто промчати на швидкості, як, наприклад, їдучи до Франції чи  до Австрії, не можна.  Натомість, у швейцарсько-німецькому напрямку панує повна свобода пересування. Скляні будки, в яких  раніше сиділи прикордонники, тепер стоять порожніми. Тут вже ніхто нікого не контролює. Принаймні, на перший погляд.

 «Опівночі  ми зняли  стаціонарні пости і запровадили мобільний контроль»,- пояснив у п’ятницю вранці керівник поліцейської інспекції в Констанці Кай Велцель. Лише на його відділку, який охоплює частину території  між німецькою землею Баден-Вюрттемберг і Швейцарією, реєструється близько 40 мільйонів випадків перетину кордону в обох напрямках  на рік.

Митники теж не втратили роботу – по обидва боки кордону. Це – одна з причин, чому принаймні, в’їжджаючи до альпійської країни не помічаєш разючих змін.  Митний контроль залишається без змін, оскільки Швейцарія не належить до європейського митного союзу, вона не є членом ЄС. 

Віднині відкрито лише  наземні кордони Швейцарії, а за кілька місяців нові правила діятимуть і для авіапасажирів.Громадяни Швейцарії висловилися за приєднання до шенгенської зони  ще 2005 року. Водночас ідея вступу до ЄС досі не має підтримки серед населення країни.

За матеріалами німецьких агентств


24.09.2008 http://zaxid.net

У консульствах Чехії та Польщі у Львові стало важче отримати візу, - дані моніторингу

У консульствах Польщі та Чехії у Львові українцям стало важче отримати візу - зокрема, зросли черги і підвищився ризик отримати відмову. Окрім того, консульства видають нашим співгромадянам здебільшого короткотермінові візи. Такими є дані моніторингу візової політики Чехії та Польщі щодо українців, які провели Львівське юридичне товариство, Центр миру, конверсії та зовнішньої політики України за підтримки МФ "Відродження". Сьогодні, 24 вересня, їх оприлюднили під час прес-конференції у Львові.

У консульстві Польщі достатньо легко отримати візу змогли більше половини респондентів, а дуже легко - 22,5%. Дещо гірша ситуація у консульстві Чехії - там без проблем отримали візу 35% українців, а дуже легко - 7,5%. Натомість важко шенгенська віза далась 10% тим, хто хотів виїхати до Польщі і 7,5% бажаючим побувати у Чехії. У тих, хто хотів виїхати до Польщі найбільші труднощі виникали при отриманні візової анкети, подачі документів, а також безпосередньо отримання візи. Що стосується чеського консульства, то серед вище переліченого проблемним було спілкування із співробітниками установи.

Окрім того, респонденти нарікали на те, що для отримання візи їм доводилося відвідувати консульство 2-3 рази, що особливо складно для людей, які мешкають в інших містах. Що стосується часу очікування на візу, то 75% тих, хто подавав документи у польське консульство, довелося чекати від 11 до 15 днів, 15% - від 6 до 10 днів, а 5% - більше 21 дня. Візу до Чехії 48,7% чекали від 6 до 10 днів, 25% - від 11 до 15 днів, а 12,5% - більше 21 дня.

Довiдка ZAXID.NET

Моніторингове дослідження було проведене шляхом опитування респондентів при виході з консульств. Опитування біля консульства Польщі у Львові тривало 7-11 липня, біля Чеського консульства - 14-18 липня. Біля кожної установи було опитано по 40 респондентів. Загалом дослідження відбувалося по усій Україні, де було опитано 840 респондентів біля консульських установ 11 держав Шенгенської зони.


25.09.2008 http://www.dw-world.de

Моніторинг Фонду «Відродження»: спрощений візовий режим з ЄС не працює

Консульства європейських країн не дотримуються угоди про спрощення візового режиму для громадян України. Про це свідчать результати моніторингу, проведеного громадськими організаціями за підтримки Фонду „Відродження”.

Загалом в Україні дослідженням охопили 11 консульських установ країн ЄС. У Львові – це консульства Польщі та Чехії. Керівник львівського проекту Ярослав Жукровський констатував: консульства не дотримуються положень угоди, а радше керуються внутрішніми інструкціями. Від прохачів візи консульства вимагають додаткові документи, які не передбачені угодою. Для прикладу: 20 відсотків респондентів повідомили, що змушені були надати у чеське консульство підтвердження про наявність коштів на проживання та транспорт, страхові документи, свідчення родинних зв’язків тощо. Окрім цього, опитані відзначають наявність черг, збільшення вартості послуг та тривалість процедури. Третині респондентів доводиться тричі приїздити у чеське консульство. „Ми зробили висновок, що права і свободи громадян України у Львові, в частині забезпечення права на вільне пересування - погіршилися, і це пов’язано з ускладненням механізму візової процедури”,- каже Жукровський. І додає, схожа ситуація -  у всіх областях. Керівник проекту також наголосив, що пункт угоди про безкоштовне отримання візи окремими категоріями громадян також не дотримується. 20 відсотків пільговиків таки платять за візу, бо не знають про своє право, а консульські установи не поспішають про це інформувати. Є і позитиви: зменшилась кількість відмов та покращилось ставлення працівників консульств до громадян України.

Галина Стадник


30.07.2008 http://zaxid.net

З 1 серпня Генконсульство Польщі у Львові видаватиме 1 800 віз на добу

У Львові на вул. Сміливих, 5 відкрили новий візовий відділ Генконсульства Польщі у Львові. Відділ працюватиме з 1 серпня. На початку роботи консульство у відділеннях на вул. Івана Франка, 110 та Сміливих, 5 видаватиме 1 800 віз на добу, тоді як до цього часу видавали 1 000.

За словами Генконсула РП у Львові Вєслава Осуховського, штат нового консульства має поповнитися ще 5 консулами, тоді в добу видаватимуть 2000-2200 віз. Прийом документів здійснюватиметься з 8.30 до 12.00, видача паспортів - з 13.00 до 16.00, при цьому на вул. І.Франка видаватимуть тільки робочі візи, а на вул. Сміливих працюватиме окреме вікно для прийому документів від робочих груп та журналістів. Видача віз проводитиметься тільки за живою чергою і видаватиметься 1 000 віз на добу.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо поганого сполучення в район консульства та відсутності інфраструктури (туалети), консул зазначив, що його юрисдикція закінчується за межами брами консульства. Натомість заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Ян Борковський зазначив, що МЗС намагатиметься покращити умови видачі віз і збільшити її тривалість.

Він повідомив, що навесні наступного року мають відкривати нове приміщення Генконсульства, яке зараз будується. Водночас він зазначив, що зараз міністерство веде роботу з визначення міста, де буде нове Генконсульства на території України, розглядається Івано-Франківськ, Тернопіль, Житомир, Вінниця. Конкретне місто визначать протягом 2 місяців. "Найшвидше, це буде одне з міст Західної України, щоб ми розвантажили роботу Генконсульства у Львові", - акцентував Ян Борковський.


23.07.2008  №134(3783) http://www.wz.lviv.ua

За польськими візами – жива черга

Сюзанна БОБКОВА

Зробити візу до Америки простіше, аніж до Польщі.

Таку думку кореспондент “ВЗ” почула від однієї пані з Трускавця, у якої майже вся родина живе у Сакраменто (Каліфорнія). Щоб зробити візи до сусідньої Польщі, треба пройти через усі “муки пекла”: заповнити анкету, зробити фото, ксерокопії закордонного паспорта, купити страхівку (вона коштує від 25-50 грн.), заплатити за візу 35 євро (якщо документ робите за три дні до від’їзду, це коштує 70 євро; для 14 категорій громадян візи - безкоштовні). І ще – вистояти у черзі кілька днів… Понад половину населення Львівщини (56,3%) і надалі хвилює питання отримання віз до Польщі, такими є дані “Соціоінформу”.

Вже з 21 липня українці, які мають намір дістати робочу візу в Генконсульстві РП у Львові, будуть змушені подавати документи особисто, без посередників (їх і надалі видаватимуть у приміщенні дипустанови на вул. І.Франка). Таким чином поляки намагаються знищити корупцію, про що неодноразово писав “Високий Замок”.

Нововведення пов’язано з організаційними змінами: візовий відділ Генерального консульства РП у Львові переїжджає у нове тимчасове приміщення на вул.Сміливих, 5 (будівництво нового польського консульства на вул. І. Франка планують завершити влітку 2009 р.). З 1 серпня на вул.Сміливих оформлятимуть шенгенські візи та “Карту поляка”. Тут відкриють 16 нових віконечок. Щоправда, це приміщення розташоване у житловому будинку...

До 31 липня анкети на робочі візи і надалі прийматимуть лише з інтернет-реєстрації, а от з початку серпня – лише у режимі “живої черги”. Нагадаємо, польські дипломати вирішили відмовитися від реєстрації анкет в Інтернеті через блокування сайту консуляту хакерами.

“Та чи покращиться ситуація із візами, наразі невідомо, очевидно, повної напруги це не зніме”, – вважає керівник візового відділу Генконсульства РП у Львові Мирослав Грита. - За його словами, у Львові щоденна потреба – 3 тисячі віз. Ми видаємо 1100-1200 віз на добу. В новому приміщенні видаватимемо вдвічі більше, - зауважив Мирослав Грита. За перше півріччя цього року Генеральне консульство РП у Львові видало 80 тисяч віз.

Після того, як Польща вступила до Шенгенської зони, вище керівництво країни обіцяло не блокувати в’їзду для громадян сусідніх держав, а особливо українців. Як показує досвід, це не так… З початку року західний кордон України перетнуло 12 мільйонів 621 тисяча осіб. Основні мандрівники - іноземці – 8,945 мільйона, тоді як українців - 3,67 мільйона. Минулого року українців на кордоні було вдвічі більше – 6,386 мільйона, повідомляє прес-центр Західного регіонального управління прикордонної служби. Основна причина таких змін – входження наших західних сусідів до Шенгенської зони.

Як стало відомо кореспонденту “ВЗ” з власних джерел, Європейська Унія виділяє величезні гроші для охорони кордонів. Тому очевидно, що Брюссель дбає про те, аби у Шенгенську зону не потрапляли усі, кому заманеться… Вказівки Унії виконують консульства…

Якщо українець, наприклад, отримує багаторазову шенгенську мультивізу, перед ним відкривається безліч “дверей”. Назад в Україну можуть повернутися не усі… Ймовірно, українці перетинатимуть “безболісно” Польщу тоді, коли стануть членами Європейського Союзу…


http://zaxid.net 23.07.2008

З серпня працюватиме нове приміщення візового відділу Генконсульства Польщі у Львові

30 липня у Львові офіційно відкриють нові приміщення візового відділу Генерального Консульства Республіки Польщі у Львові на вул. Сміливих, 5. Участь у відкритті візьме заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Ян Борковський, - повідомили ZAXID.NET у Генконсульстві.

Як інформував раніше консул Генерального консульства Польщі у Львові Зигмунт Бадовскі, нове приміщення консульства буде більше пристосованим до потреб відвідувачів. "Людей обслуговуватимуть в нормальних умовах, вони більше не чекатимуть надворі. Черги також зникнуть", - наголосив він.

Довiдка ZAXID.NET

Зараз візовий відділ Генконсульства працює за адресою м. Львів, вул. Івана Франка, 110.


http://zaxid.net 21.07.2008

Змінено умови прийому документів для отримання робочої візи у Польщу

З 21 липня цього року іноземці, які прагнуть отримати робочу візу, зобов’язані особисто складати візові анкети в Генеральному Консульство Республіки Польщі у Львові. Про такі нововведення йдеться на офіційному сайті Консульства РП у Львові.

Також з 21 липня втрачають дію усі попередні угоди та акредитації стосовно візового посередництва у груповому складанні документів на видачу робочої візи (стосується також працедавців та агенцій посередництва праці з Польщі).

Як інформують у консульстві, 21-31 липня цього року будуть прийматись анкети на робочі візи тільки з Інтернет-реєстрації

А з 1 серпня 2008 року анкети на робочі візи будуть прийматись в системі так званої „живої черги”.


З липня візовий відділ польського консульства працюватиме на вулиці Сміливих

02 червня 2008 http://portal.lviv.ua

З липня візовий відділ консульства Польщі у Львові переселиться у приміщення на вулиці Сміливих, повідомив сьогодні у коментарі ЗІКу Генеральний консул Польщі у Львові Вєслав Осуховський. За його словами, нове приміщення поляки відшукали самі й погодили тимчасове переселення зі своїм МЗС. У новому приміщенні відділу працюватиме 16 віконечок.

На думку Осуховського, після переселення візового відділу на вулицю Сміливих, отримати візи буде легше.

Після переселення Генеральне консульство може скасувати реєстрацію для отримання віз через Інтернет.

Переселення консульства вимушене. У зв’язку з запровадженням Шенгенських правил консульство Польщі у Львові не має можливості вчасно видавати візи. Нове приміщення для консульства наразі будується по вулиці Івана Франка. Відтак до завершення будівництва поляки орендують приміщення на вулиці Сміливих.

"Вже з липня візовий відділ переїде у нове приміщення на вул. Сміливих. Там працюватиме 16 віконечок, візу буде отримати легше. Також, можливо, ми скасуємо реєстрацію через Інтернет", - додав Генконсул.


Генконсульство Чеської Республіки у Львові закрите: ремонт затягнувся

http://zik.com.ua 14.05.2008

У Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові, що на вулиці Антоновича, 130, 7 квітня 2008 року було закрито консульський відділ через те, що у будівлі запланували провести реконструкцію. Було анонсовано, що будівельні роботи закінчаться 5 травня, проте ремонт затягнувся, і люди, котрі мають намір отримати візу, повинні звертатися у Консульський відділ Посольства Чеської Республіки в Києві та у Генеральне консульство Чеської Республіки в Донецьку. Про це сьогодні, 14 травня, ЗІК повідомили у Консульському відділі Посольства Чеської Республіки в Києві.

Наразі невідомо, коли у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові закінчиться ремонт.

Тому прохачів віз, які були записані на подачу на період закриття консульства (квітень – перша половина травня), телефоном переписали на подачу в Консульському відділі Посольства Чеської Республіки в Києві та Генеральному консульстві Чеської Республіки в Донецьку, де їм буде надана можливість подачі заяв на видачу довготермінових віз. Іншим прохачам, які переписувались, було запропоновано іншу дату подачі документів у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові. Прохачам, які не були переписані працівником Генерального консульства Чеської Республіки у Львові до Консульського відділу Посольства Чеської Республіки в Києві та Генерального консульства Чеської Республіки в Донецьку, і не є у списку цих представництв, у подачі документів буде відмовлено.

Прохачі короткотермінових віз можуть подати заяву на видачу візи в Консульському відділі Посольства Чеської Республіки в Києві та Генеральному консульстві Чеської Республіки в Донецьку.

Довідка ЗІКу.

Контактні телефони:

Консульський відділ Посольства Чеської Республіки в Києві – 8 044 2382641

Генеральне консульство Чеської Республіки в Донецьку – 8 062 3043979


13.05.2008 http://www.dw-world.de

Українці скаржаться на перешкоди у видачі словацьких віз

Закарпатці невдоволені роботою Словацького консульства в Ужгороді. Люди нарікають на черги й безпричинні відмови у видачі віз. Ще два тижні тому ініціативна група відмовників звернулася зі скаргою до МЗС України. Але, попри всі зусилля, ситуація не змінилася.

Представник МЗС в Ужгороді Галина Гороховська розповідає: людей, яким відмовили у видачі словацьких віз, дедалі більшає. Вони скаржаться на черги в консульстві, на відсутність попереднього запису й чіткого переліку необхідних документів. Та найбільше громадян обурює те, що їм не пояснюють причину відмови. Є й такі, яким візу не дали вже втретє. Від цього потерпають не тільки родинні стосунки (в Словаччині – чимала українська діаспора), а й бізнес. Банкрутують спільні підприємства, без віз залишаються навіть далекобійники, чиї вантажівки уже дісталися кордону. Утім, консул Словацької республіки в Ужгороді Ернестіна Федерічова каже, що у видачі віз відмовляють через фальшиві документи. Люди нібито підробляють і виклики, і бізнесову документацію. Офіційно, з початку року візу не видали кожному шостому заявнику. Неофіційно, ця цифра значно більша. Люди очікують реакції МЗС України.

Наталя Зотова


Генконсульство Чехії у Львові закриють до 5 травня – на реконструкцію

 http://zik.com.ua Березень, 25, 2008

Через проведення необхідної обширної будівельної реконструкції будівлі Генерального консульства Чеської Республіки у Львові з 7 квітня 2008 року консульський відділ буде закрито. Запланована дата закінчення будівельних робіт – 5 травня 2008 року. Про це сьогодні, 25 березня, ЗІК повідомила прес-служба Генерального консульства Республіки Чехія у Львові.

Прийом заяв на видачу довготермінових віз записаних громадян проводитимуть до 31 березня 2008 року. Осіб, які були записані на подачу на період закриття консульства (квітень – перша половина травня) за телефоном переписали на подачу в Консульському відділі Посольства Чеської Республіки в Києві та Генеральному консульстві Чеської Республіки в Донецьку. Іншим прохачам було запропоновано іншу дату подачі документів у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові. Прохачам, які не були переписані працівником Генерального консульства Чеської Республіки у Львові до Консульського відділу Посольства Чеської Республіки в Києві та Генерального консульства Чеської Республіки в Донецьку, і не є у списку цих представництв, у подачі документів буде відмовлено.

Прийом заяв на видачу короткотермінових віз проводитимуть до 28 березня 2008 року. Короткотермінові та довготермінові візи видаватимуть до 4 квітня 2008 року. Прохачі короткотермінових віз можуть подати заяву на видачу візи в Консульському відділі Посольства Чеської Республіки в Києві та Генеральному консульстві Чеської Республіки в Донецьку.


19.03.2008 http://zaxid.net

Генеральне консульство Угорщини обіцяє лібералізувати візові умови через півроку

Сьогодні, 19 березня, відбулася зустріч представників Генеральне консульства Угорщини з представниками турагенцій Львова щодо практичних аспектів отримання шенгенських віз у консульстві.

Представників туристичних агентств найбільше хвилювали питання, пов’язані із можливістю групової подачі документів туристів. Перший заступник генерального консула Угорщини Томаш Віціан прокоментував з цього приводу: "На групове оформлення віз для туристичних поїздок, за шенгенськими правилами, мають право лише акредитовані турагентства. Акредитація у нас тривала до 28 лютого, і 31 березня будуть відомі результати. Ті ж, хто не звернувся за акредитацію вчасно, цього року її не отримають. Матимуть можливість зробити це у наступному році". Також Т.Віціан поінформував, що не передбачено можливості для вироблення групових туристичних транзитних віз.

Т.Віціан додав: "Це для нас теж нова робота. Ми думаємо, що через півроку нашу діяльність перевірятиме комісія як з Будапешту, так і з Брюсселю. Коли вони переконаються, що усе добре, ми зможемо коригувати нашу роботу у такий спосіб, щоб якомога менше створювати додаткових труднощів".


19.03.2008 http://zaxid.net

Генконсульство Угорщини видає по 150-200 шенгенських віз щодня. Черг немає

Генеральне Консульство Угорщини в Ужгороді видає по 150-200 шенгенських віз щодня, - повідомив сьогодні, 19 березня, під час брифінгу перший заступник Генерального консула Томаш Віціан.

Т.Віціан додав: "Щоб звертатися до нас для отримання шенгенської візи потрібно, щоб Угорщина - була основною, першочерговою метою поїздки. Звичайно, опісля з цією візою можна відвідати інші країни Шенгенської зони".

За словами заступника Генерального консула, спершу слід зателефонувати у консульство й записатися на прийом. "Практично на другий день можна здати документи. Черг у нас немає, - зазначив він. - Консульський збір за оформлення візи становить для громадян України 35 євро. За потреби виробити термінову візу - за три дні до запланованої поїздки - слід заплатити 70 євро. Це доплата за терміновість. Тому якщо особа входить до категорії, що звільнена від сплати консульського збору, то у цьому випадку має заплатити лише 35 євро".

Т.Віціан додав: "99% заяв, які підкріплені усіма необхідними документами, задовольняються, люди отримують візи. 1% - це люди, які уже мали депортації з країн Шенгенської зони, і на яких є негативна інформація у наших базах даних. Візи видаються в середньому за 8-10 днів".


Словаччина ввела нові правила видачі Шенгенських віз

Лютий 29 2008 http://zik.com.ua

Генеральне консульство Словацької Республіки повідомило про нові вимоги до оформлення Шенгенських віз. Про це сьогодні, 29 лютого, ЗІКу повідомили d управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

З 1 березня 2008 року при оформленні індивідуальної візи, метою якої є «візит», не братимуться до уваги запрошення, засвідчені нотаріально або селищною радою, а прийматимуться лише запрошення, засвідчені Поліцією у справах іноземних громадян Словацької Республіки (Cudzinecká polícia SR).


Генконсульство Польщі у Львові відмовилося від Інтернет-черг

15 сiчня 2008 http://portal.lviv.ua

Охочі отримати візу до Польщі відтепер не зможуть потрапити до відповідного Інтернет-реєстру. Річ у тім, що починаючи від завтрашнього дня, Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові відміняє реєстрацію в Інтернеті і повертається до так званих "живих" черг. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив Генеральний консул РП у Львові Вєслав Осуховскі.

Вєслав Осуховскі зазначив, що Генеральне Консульство відмовилось від реєстрації в Інтернеті через несумісність цієї процедури із так званою системою «консул-віза».

«Ми повертаємося до "живої" черги, і ситуація буде хоча й важчою, але демократичною – той, хто стоятиме в черзі, отримає візу», – наголосив Генконсул.


15.01.2008 http://www.dw-world.de

Безвізовий режим із Україною для ЄС не на часі

Євросоюз не готовий розглядати пропозиції офіційного Києва щодо безвізового режиму для українців. Про це в понеділок заявив голова представництва Єврокомісії в Україні Ієн Боуг. Він переконаний, що нині це питання не на часі. Розповідає Лілія Гришко.

Можливість запровадження безвізового в’їзду в країни ЄС для українських громадян існує, однак обговорювати це слід лише після ефективного виконання двосторонньої угоди про спрощення візового режиму та реадмісію, вважає Ієн Боуг. За його словами, ще зарано оцінювати дієвість нової угоди, яка набула чинності лише два тижні тому. Перші її результати сформулює моніторинговий комітет лише у березні, тому сторони мають сконцентруватися спершу на цьому, а вже потім думати про повне скасування віз, каже Боуг. «Треба розуміти, що характер руху європейських громадян в Україну значно відрізняється від природи руху українців до ЄС. Ці люди приїжджають в Євросоюз з іншою метою і хочуть тут залишитися надовго». Представник Єврокомісії в Україні  впевнений, що для гармонізації цих процесів потрібен час. Його Ієн Боуг радить використати для налагодження бездоганного виконання  двосторонньої угоди про спрощення візового режиму та реадмісію.


14.01.2008 http://www.dw-world.de

Українці зможуть їздити до Ізраїлю без віз вже до кінця цього року

ХАЙФА. Візовий режим між Україною та Ізраїлем може бути скасовано вже упродовж цього року. Про намір ініціювати переговори з Києвом із візового питання заявив Міністр туризму Ізраїлю Іцхак Ааронович. Докладніше - Дмитро Каневський.

З метою забезпечення оптимального доступу громадян країн Східної Європи до туристичних об’єктів Ізраїлю уряд у Єрусалимі розпочав роботу над скасуванням візового режиму. Вже розроблено та погоджено відповідні проекти двосторонніх угод з Росією та Румунією. Тепер, каже міністр Ааронович, настала черга України. Як повідомила "Німецькій хвилі" офіційний представник Мінтуризму Ізраїлю Шіра Каве, переговори з Києвом ізраїльська сторона сподівається розпочати вже упродовж наступних місяців, одразу, як набуде чинності аналогічна угода з Росією. Каве прогнозує, що новий переговорний процес буде швидким, зважаючи на позитивний приклад перемовин із Москвою та усі попередні контакти з Києвом, які вказують на взаємне зацікавлення сторін в оптимізації візового режиму. Варто зауважити, що упродовж 2007 року Ізраїль відвідали 70 тисяч українських туристів - майже у два з половиною рази більше, ніж позаминулого року. Паралельно збільшується й зацікавлення Україною з боку ізраїльських туристів.