на головну сторінку незалежний культурологічний часопис «Ї»

Громадянське суспільство як фактор розвитку регіону

Семінар за участю Кшиштофа Гербста, керівника програми Міністерства Великої Британії у справах міжнародного розвитку для України (Львів)

29 квітня 2004

Економічний і соціальний розвиток Львівської області
Проект Розвитку Львівщини (ПРЛ)
http://www.ldp.lviv.ua
Мета Проекту Розвитку Львівщини (ПРЛ) - підтримка всебічного економічного зростання Львівської області в контексті розширення кордонів Європейського Союзу.
Результатом проекту повинна стати опрацьована та впроваджена стратегія економічного та соціального розвитку Львівської області, поліпшення підприємницького середовища для здійснення внутрішніх та зовнішніх інвестицій, розвитку бізнесу, посилення спроможності службовців обласних, районних та місцевих органів влади у сфері стратегічного планування та менеджменту.
Виконавцем проекту є Консорціум на чолі з Університетом Бірмінгем (Великобританія), до складу якого входять: IMC Consulting (Великобританія) Polish British Association of Local Government Assistance (Польща), ULG Northumbria (Великобританія); Hart Group (Великобританія) та Американсько-Українська Фундація Регіональних Тренінг-Центрів (Україна). Основним партнером проекту є Головне управління економіки Львівської обласної державної адміністрації.
Проект фінансує Міністерство Міжнародного Розвитку Великобританії.
Керівництво проекту: Директором проекту є Адріан Кембел (Бірмінгем, Великобританія)
Керівником проекту в Україні є Кшиштоф Гербст.
Метою проекту є надання допомоги в розробці та реалізації довгострокової Стратегії економічного і соціального розвитку Львівщини.
Проект співпрацюватиме з органами влади, науково-освітніми інституціями та громадськими організаціями Львівської області, зовнішніми експертами та консультантами для підсилення процесу соціально-економічного регіонального планування.

План реалізації проекту:
Етап 1: (Вересень 2003 р. - травень 2004 р.). Розробка та затвердження Стратегії розвитку Львівщини. Орієнтовні індикатори першого етапу по основних продуктах:
а) грудень 2003 р. - винесення на затвердження концептуальних засад та основних напрямків Стратегії розвитку;
б) квітень 2004 р. - внесення до обласної ради на затвердження Стратегії розвитку Львівщини.
Етап 2: (Червень 2004 р. - серпень 2007 р.). Впровадження та супроводження Стратегії розвитку Львівщини. (Буде реалізовуватись у випадку успішних результатів та позитивних висновків по першому етапу).