на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

newsonline24.com.ua

США вирішили закрити проект Росія

Ми спеціально зробили паузу в коментарях про візит держсекретаря США Керрі в Москву для того, щоб дочекатися офіційних і неофіційних коментарів стосовно цього. Скажемо щиро, паузу можна було і не робити, бо реакція Москви настільки в’яла і шаблонна, що передбачити її було легко ще до того, як літак Керрі відірвався від бетону аеропорту ім. Даллеса в м. Вашингтон округ Колумбія.

Розкішні заяви Сергія Лаврова кажуть про те, що великі дози кокаїну не проходять безслідно навіть для таких тренованих діячів, як «Похмура конячка». Що лиш не плели росіяни – суцільна народна творчість. Тут і спільна боротьба з ІДІЛ, і вирішення конфлікту з Туреччиною, і взагалі – «за жисть». Найбільше тішать заголовки багатьох статей російської преси в стилі: «Керрі приїхав на аудієнцію до Путіна» і т.д. Все це спонукало нас розпочати серію статей з перекладом на зрозумілу мову того, що іноді відбувається. Це важливо для людей замучених Нарзаном, «русскім міром» та иншими важкими наркотиками.

 

Із серії: «Розшифровка чорної скриньки»

Отже, найголовніше питання, на яке російська преса і, звичайно ж, Путін з Лавровим, не дали осудної відповіді звучить так: «Чому в Москві?» Взагалі-то, Обама з Путіним зустрічається на багатосторонніх форумах, в перервах між виходом із зали і відвідинами туалету, а тут – Москва. Відповідь на це питання ми залишимо на фінал, а спочатку пройдемося по очевидних фактах.

Головне, про що віщають кремлівці, це нібито спільна боротьба з ІДІЛ. Будучи під глибоким наркозом, Лавров палить контору і забувши про обережність, говорить прямим текстом: «Вирішити питання ІДІЛ без Росії, неможливо». Тут нема з чим сперечатися. Мало того, саме створення ІДІЛ без Росії було б неможливим. Про це було відомо і раніше, і характер російських бомбардувань, спрямованих куди завгодно, але не на ІДІЛ, тільки підтвердив цей факт. До речі, російська преса залишила без уваги претензії Керрі до РФ саме в цьому питанні.

Стосовно «спільних дій», то товариш Обама особисто посилав товариша Путіна за відомою адресою, з його пропозиціями щодо створення коаліції. Мало того, відбуваючи в Москву, Керрі знав про те, що коаліція щойно сформувалася і в неї увійшли понад 30 країн, включаючи вчорашніх антагоністів Ізраїль, саудитів і Туреччину. Що найсмішніше, неформальне лідерство в коаліції делеговано Туреччині.

До речі про Туреччину. Як тільки Лавров відзвітував про те, що в питанні Туреччини досягли взаєморозуміння, остання відразу внесла ясність в це питання, затримавши близько 30 російських суден, які бажали пройти чорноморські протоки. Якщо хтось не зрозумів цього натяку, то тут вже треба звертатися до лікаря.

Для того, щоб мешканцям Кремля було зручніше розуміти суть промови Керрі, прямо під час переговорів, Конгрес США зняв півстолітню заборону на експорт американської нафти за кордон. Цей елегантний хід, за своїм смисловим навантаженням, рівнозначний закручуванню вентиля на газовій трубі, яке демонстрував Путін. Тобто, Штати виходять на стратегічні ринки, які контролювала Росія. А якщо ще простіше, то Путіну було сказано: «Ти більше не зможеш заробляти на нафті і газі, твій час минув!»

Зрозуміло, що такий потужний фон створили для такої ж потужної промови Керрі, виголошеної особисто для товариша Путіна. Якщо раніше Путіна лякали прийдешніми неприємностями, то тепер ці неприємності йдуть попереду, а тлумачення їх – вслід.

Отже, про що насправді йшлося. Путіна цікавлять два основні питання: як отримати доступ до заморожених Штатами $ 140 млрд. особистих заощаджень і гарантії особистої безпеки. Схоже на те, що влітку йому давали і те й инше, але тоді він ще хотів додаток у вигляді «покер фейс» по Україні – збереження лиця. Тепер йому повідомили, що та пропозиція вже не дійсна і продати вихід РФ з Сирії та України вже не вийде. Це буде зроблено без бажання Путіна. А більше йому продавати нічого. Єдине, чим він ще може побарижити – злив ядерної зброї і території Росії.

З огляду на те, що більша частина сильних світу цього вирішила, що РФ не можна залишати в незмінному вигляді, бо там неминуче будуть з’являтися Путіни, Сталіни, Гітлери й инша погань, закриття проекту Росія вже встало на порядок денний. Національна особливість росіян – сліпа довіра до пастуха, може зіграти позитивну роль у демонтажі проекту. Швидше за все, Путіну висунули саме таку пропозицію, бо решта буде вирішуватися иншими шляхами, де думка чи інтереси Путіна і РФ не будуть враховуватися взагалі. Сирію зачистять як від ІДІЛ, так і від Асада. Якщо російський антикваріат буде заважати під ногами, то зачистять і його. З Україною питання теж вирішать легко і швидко, але тут є инший момент: Україна зараз саме в тому місці, звідки почнеться закриття загальної теми під назвою Росія.

Отже, чому Москва? Насправді Керрі дипломатично і дуже красиво звернувся до росіян. Їм показали, що час, коли вони могли своїми руками навести порядок у своїй країні, тим самим зберігши її, минув. Тепер доля Росії, і її досі заспаного населення, вже нікого не хвилює. Не змогли самі, значить вирішать за вас. Цінна ложка до обіду.

Це – єдиний і основний посил, який Штати відправили через голову Путіна для всього російського населення. Але воно звично сіло перед зомбоящиком і з захопленням слухає відвертих брехунів, які не втомлюються повторювати стару пісню: «А в остальном, прекрасная маркиза, все хорошо, все хорошо

 

http://newsonline24.com.ua/v-ssha-reshili-zakryt-proekt-rossiya?_utl_t=fb

 





 

Яндекс.Метрика